SLOŽENÍ

  • 400 g Kuřecí prsa nakrájená na plátky
  • 300 g Houby – Funghi Trifolati
  • 50 g Sýra Fontina nebo jiného taveného sýra
  • 2.5 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 20 g mouky
  • ½ stroužku česnek
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránka


INSTRUKCE

  1. Masovou paličkou rozšlehejte kuřecí plátky, abyste získali tenké mušle rovnoměrné tloušťky, a pak je vložte do misky s moukou.
  2. Na nepřilnavé pánvi zahřejte olej s česnekem, přidejte posypané kuřecí plátky, posolte a několik minut povařte na středním ohni. Opečte je na obou stranách. Nyní smíchejte s bílým vínem, přidejte sůl, pepř a majoránku, pak vařte kuřecí plátky po dobu 4-5 minut (doba vaření bude záviset na tloušťce masa).
  3. Když je téměř uvařený, přidejte na plátky sýr fontina již nakrájený na tenké plátky a zakryjte víkem. Nechte to vařit ještě několik minut, tak dlouho, aby se fontina roztavila. Nyní přidejte na plátky houby Trifolati, pokračujte v vaření další minutu, odstavte z ohně a ihned podávejte.


POZNÁMKY

Houby Trifolati je italský tradiční způsob vaření hub, které dávají bohatou a intenzivní chuť.