Insalata di Riso (rýžový salát) je perfektní italský letní studený pokrm, který lze použít při různých příležitostech, jako je grilování, piknik, oběd na zahradě nebo doma.

Ingredience lze upravit podle vlastní chuti a preferencí.

Ingredience pro 3 Osoby:

  • 240 gr. rýže
  • míchaná zelenina v octě nebo v oleji nebo na rýžový salát
  • artyčoky na oleji nebo grilované
  • nakládaná cibule
  • 80 gr. tuňáka v oleji
  • měkký sýr na malé kousky (Asiago, ementál, mozzarella apod.)
  • trochu rukola podle chuti
  • nějaké cherry rajčata
  • nasekaná bazalka
  • extra panenský olivový olej
  • Vypeckované zelené nebo černé olivy
  • Vídeňské Párky a šunka nakrájená na kostičky


Příprava:

  1. rýži uvaříme ve vydatné osolené vodě.
  2. Do mísy dejte zeleninu na rýžový salát, jarní cibulku, nakrájené artyčoky, olivy a tuňáka.
  3. Přidejte nakrájený sýr, nasekanou bazalku, šunku a nakrájené klobásy.
  4. Dobře promíchejte a dochuťte kapkou oleje; mezitím scedíme rýži, podlijeme studenou vodou a necháme okapat.
  5. Studenou a suchou rýži smícháme s omáčkou a přidáme nakrájenou rukolu; v případě potřeby přidejte sůl.
  6. Před podáváním přidáme nakrájená rajčata.

Podáváme studené.